Sızır Mehmet Akif Ortaokulu

Vizyon: Çağdaş uygarlık düzeyinde gelişmeleri yakından takip eden, Türk Milli Eğitiminin ve İlköğretimin amaçları doğrultusunda uluslararası normlara ulaşmayı hedefleyen bilgi ve beceride rekabet gücü yüksek insanlar yetiştiren bir okul olmaktır.

Misyon: Okulumuz öğrencilerini; ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak, millî ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu yurttaşlar olarak yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 08.40-16.30
Isınma: KALORİFER
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Kasabadan ilçeye günde 2 kez araç vardır.
Sportif Etkinlikler: FUTBOL ,VOLEYBOL TURNUVASI, MASA TENİSİ
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 2204-B, 700 FİKİR 700 PROJE, TEKNOFEST, SİRO

WEB - https://sizirmehmetakif.meb.k12.tr

Adres - SIZIR BELDESİ SUBAŞI MAH. M.AKİF CAD. SIZIR MEHMET AKIF ORTA OKULU BLOK NO 22 GEMEREK / SİVAS

Yerleşim Yeri - SIZIR KASABASI SUBAŞI MAHALLESİ OKUL KÜME EVLER NO 30

Ulaşım Kasabadan ilçeye günde 2 kez araç vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İLÇE MERKEZİNE 23 KM ; İL MERKEZİNE 130 KM DİR.